Hoogvliegersdag op Vliegbasis Eindhoven (24 maart 2012)

Stichting HoogvliegersOp zaterdag 24 maart was er op Vliegbasis Eindhoven (EHEH) de eerste Grote Hoogvliegersdag van 2012 van Stichting Hoogvliegers.
Wat is en doet Stichting Hoogvliegers? Dit is een stichting die ernstig zieke en gehandicapte (verstandelijk/lichamelijk) kinderen voor één dag piloot laat zijn.

Ik had vanuit huis via de A2 naar Eindhoven kunnen rijden, maar er was echter een plekje over in hét hoogvliegersvliegtuig (PH-KMR). Ik mocht dit keer mee vliegen naar Eindhoven.
Dus over de A4 en de A13 naar Rotterdam gereden in alle vroegte.
De wekker ging al om half 6!

Om even voor 7 uur was ik op Rotterdam.
Nadat het vliegtuig uit de hangar was gehaald stegen we om half 8 op.

Gelukkig dat er op basis van IFR (Instrument Flight Rules) gevlogen werd, anders had er gewacht moeten worden tot de grond mist die er hing weg was getrokken. Zo zag Rotterdam er vanuit de lucht uit om half 8.

De vlucht naar Eindhoven duurde iets meer dan een half uur. Onderweg van het uitzicht genoten.

Vlak voordat de wielen de grond raakten was dit nog te zien:

De route van Rotterdam naar Eindhoven:

Daarna kon de mooie dag beginnen, de zon brak goed door, de mist loste snel op, de vliegtuigen begonnen binnen te druppelen (groot en klein) en de temperatuur steeg tot een prima waarde!

Even na 9 uur arriveerden de eerste kinderen al.
De een uitgelaten de ander keek nog even de kat uit de boom.

Ik mocht met een van de eerste vluchten mee om mooie foto’s van en voor de hoogvlieger te maken. Dat was wel in een gaaf toestel (PH-DKF), daarin kon je namelijk ook achteruit kijken. Gaaf om dan een landingsbaan kleiner te zien worden, dat zie je niet vaak zo!

De hoogvlieger wilde heel graag een foto van een giraffe in de beekse bergen. De piloot zou er overheen vliegen en ik zou klikken. En dat is prima gelukt! Kind was helemaal blij!

De gevlogen route in PH-DKF:

Behalve vliegen konden de kids ook weer bij de Koninklijke Marachaussee kijken en in een echte sportwagen zitten. Maar natuurlijk ook in een brandweer auto zitten en lekker sproeien!

Halverwege de dag mocht ik nog een keertje mee vliegen met een andere hoogvlieger. Dit keer in de PH-GWW. Die woonde nét iets buiten de te vliegen route. De piloot vroeg aan de verkeersleiding dat er een klein beetje van de route mocht worden uitgeweken. En dat was prima!

Ondertussen werd er van alles herkend vanuit de lucht door de hoogvlieger en de ouder die mee was.

Eenmaal bij de woonplaats was het even zoeken, en als je goed kijkt zie je een familielid staan zwaaien op de foto (witte huis en in de tuin staat iemand met een wit tshirt). Gaaf toch?

De gevlogen route in PH-GWW:

Rond kwart over 3 was het tijd om weer terug te vliegen naar Rotterdam met de PH-KMR. Jammer dat de leuke dag alweer is afgelopen. Als dank wel een mooie Hoogvliegers mok gekregen.
De route terug was nog langs het pitoreske Spijkenisse, waarna veilig werd geland op baan 06 op Rotterdam. Eind van de vlucht en eind van de leuke dag.

De route van Eindhoven naar Rotterdam:

Meer foto’s kun je zien op de website van de stichting in het album van deze grote hoogvliegersdag.

Op naar de volgende dag! Lelystad!

Geen Reacties:

  1. anna

    Dag Arnoud, jij hebt toch vandaag foto’s gemaakt met hoogvliegersdag in Eindhoven als ik me niet vergis.
    Kunt u alle foto’s sturen die u gemaakt heeft. Ik wil er voor betalen want ik zou het jammer vinden als alles weggegooit zou worden.

    groetjes Anna ( je bent meegeweest met de vlucht naar Engelen en met piloot Jeroen.)

    Reageer

Geef een reactie