Hoogvliegersdag op Groningen Eelde Airport (19 mei 2012)

Stichting HoogvliegersOp zaterdag 19 mei was er op Groningen Eelde Airport (EHGG) een Hoogvliegersdag van Stichting Hoogvliegers.
Wat is en doet Stichting Hoogvliegers? Dit is een stichting die ernstig zieke en gehandicapte (verstandelijk/lichamelijk) kinderen voor één dag piloot laat zijn.

Een bijzondere dag vandaag, een jaar geleden voegde ik mij bij Stichting Hoogvliegers. Lijkt alweer veel langer geleden. Kende ik vorig jaar maar een paar mensen, ken ik ondertussen bijna iedereen wel en iedereen weet ook wel wie ik ben. 😉

Tweede bijzondere feit aan deze dag was dat ik vandaag niet rond zou gaan rennen om van allerlei verschillende kinderen foto’s te maken, maar van 1 gezin. Leuk, weer eens wat anders.
En zo gezegd, zo gedaan.
Wat ook nog leuk was, was dat dit gezin vanaf Lelystad naar naar Groningen zou vliegen met een Dakota DC3.
Ik mocht dus ook mee. Nou helemaal prima! Wat zijn dat toch mooie vliegtuigen, net als in Ice Pilots NWT, maar dan in een iets warmer land. 😉

Op verzoek en bij wijze van hoge uitzondering mocht ik tijdens het starten van de motor in de cockpit uit het raam hangen en het filmen en tijdens start en landing in de cockpit zijn. Wat ontzettend gaaf om dat zo mee te mogen maken en de piloten aan het werk zien. écht vliegen, niet zoals in een Boeing/Airbus op een paar knoppen rammen en vervolgens niks meer doen tot dat het noodzakelijk is. Nee echt continue alle correcties maken die in een modren passagiers vliegtuig de automatische piloot allemaal doet. wow!
Onderweg natuurlijk ook van het uitzicht en geluid van de motoren genoten. Jammer dat het maar 45 minuten duurde.

Daarna samen met het gezin over het terrein gelopen.

De verkeerstoren bekeken

Natuurlijk mee gedaan aan de runway run!

Na de lunch pauze nog in een vrachtwagen een rondje gereden en als afsluiting mochten de kids uit het gezin nog in zo’n beech buggy rond rijden.

Erg leuk om het eens op die manier mee te maken. Je krijgt wat meer contact met zo’n kind & gezin en je ziet echt hoe ze zo’n dag beleven.

Tegen het einde van dag ging het gezin naar huis en heb ik nog wat rond gelopen en wat leuke foto’s her en der gemaakt. Ook kwam rond dat tijdstip nog wat groter vliegverkeer binnen zeilen, Transavia met een B737-800 en Vueling met een A320.

Toen de dag er écht op zat, moet ik natuurlijk weer terug naar Lelystad want daar stond mijn auto nog.
Toevallig dat de DC3 ook naar Lelystad terug moest. 😉
Dus ik mocht (samen met nog een paar andere vrijwilligers) mee vliegen.

Wederom een erg mooie vlucht, dit keer gewoon lekker op een stoel gezeten en heerlijk zitten genieten van het mooie landschap dat onder het toestel doorgleed.


De route van Groningen naar Lelystad:

Video impressie (voor de beste ervaring bekijken op HD)

Volgende keer: Midden-Zeeland!

Geef een reactie