Stichting HoogvliegersOp zaterdag 7 april was er op vliegveld Lelystad (EHLE) een Grote Hoogvliegersdag van Stichting Hoogvliegers.
Wat is en doet Stichting Hoogvliegers? Dit is een stichting die ernstig zieke en gehandicapte (verstandelijk/lichamelijk) kinderen voor één dag piloot laat zijn.

Om half 9 was ik op vliegveld Lelystad.
Er stond een hele mooie eyecatcher opgesteld zodra je het terrein op liep.
Namelijk de DC-3 van DDA in KLM kleuren (PH-PBA).
Wat een mooi toestel is dat toch.

Met Ko Piloot als excuus kreeg ik als enige toestemming om even binnen te kijken en een paar plaatjes te schieten. Erg gaaf om eens in de cockpit te kijken.

Behalve de DC3 was er nog wel meer te zien, onder andere ’s werelds kleinste twee motorige vliegtuig (PH-CTI). Wat een apart ding, lijkt mij een hele uitdaging om daar in te vliegen.

Als leuk extraatje kwamt er ook nog een trauma helikopter binnen vliegen (PH-EMS).
Niks aan de hand, hier mochten de kids ook een kijkje in nemen.
Met veel wind en kabaal landde het toestel op de taxibaan. Ik had een mooie plek om er wat foto’s van te schieten. Zo dichtbij mocht ik niet staan toen die heli een paar maanden geleden eens vlak bij mijn huis landde.

En dan denk je alles gehad te hebben, wel nee! Komt de politie ook gewoon nog even buurten met een van hun helikopters! (PH-PXY).

Ondertussen werd er al flink gevlogen, kids mochten dit keer ook plaats nemen in een helikopter voor een rondvlucht. Hoe stoer!

Wat ook wel gaaf was, was dat SBS6 er rond liep en opnames maakte voor Hart van Nederland.
Ze hebben 2 kids gevolgd, eentje die zelf ging sturen en eentje die in hét Hoogvliegersvliegtuig liggend op de brancard zijn luchtdoop kreeg.

Ik heb ook nog een rondje mogen meevliegen met een hoogvliegertje en diens vader.
Nederland blijft mooi van boven!
Helaas nét even iets te vroeg om mooie bollenvelden te zien.

Ook werd er langs Walibi & het dolfinarium gevlogen.
Je kunt de dolfijnen vanuit de lucht goed zien zwemmen!

Het was weer een gezellig dagje dat werd afgesloten met een BBQ voor de vrijwilligers bij de KLM Aeroclub. Die smaakte prima!
KLM heeft nog een mooi stukje geschreven in hun personeelsmagazine (Wolkenridder), en daar bij een van mijn foto’s gebruikt.

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: