Stichting HoogvliegersOp zaterdag 22 juni 2013 was er op Amsterdam Airport Schiphol (EHAM) een Hoogvliegersdag van Stichting Hoogvliegers.
Wat is en doet de Stichting Hoogvliegers? Dit is een stichting die ernstig zieke en gehandicapte (verstandelijk/lichamelijk) kinderen voor één dag piloot laat zijn.

Lekker vroeg naar Schiphol gereden. Daar de auto geparkeerd.
Vervolgens mocht ik met een vrachtwagen mee naar Valkenburg in Zuid-Holland.
Daar werd er verzameld door een hele boel vrachtwagens die kinderen naar Schiphol zouden brengen in een groot konvooi.

Eenmaal ter plekke kregen de kinderen een vrachtwagen toegewezen en na een briefing werd er vertrokken richting Schiphol, onder begeleiding van de politie.

In een van de politie auto’s zat behalve een agent verder niemand en die vond het wel gezellig om ook een passagier te hebben. Zo gezegd, zo gedaan.
Blauwe lampen aan, en af en toe de sirene, en gaan!
De diverse politiewagens/motoren zetten ombeurten kruisingen en opritten van de snelweg af, zodat het konvooi goed door kon rijden.
Dat betekende dus ook dat er af en toe even flink hard gereden moest worden om het konvooi in te halen en ruim van te voren bij een volgende locatie te zijn om de weg te blokkeren. Best gaaf om met 180km/u over de snelweg te blazen en al het verkeer opzij te zien gaan.

En dan te bedenken dat er een heel konvooi met kinderen is die zoiets net zo gaaf vinden, al reden zij natuurlijk geen 180km/u!

Eenmaal bij Schiphol stapte iedereen weer uit en konden de kinderen gaan genieten van al het moois en leuks wat daar voor hen klaar stond!
In de hangar stond alvast een hele mooi DC-3 van de Dutch Dakota Association, helaas met een defecte motor.

Wat ook heel erg leuk was, was het bezoek van André Kuipers!
Die nam uitgebreid de tijd om met kinderen te praten, op de foto te gaan en zelfs om even mee te vliegen met het ambulance vliegtuig van de stichting.
André ging ook gewillig op de foto met vrijwilligers. Leuk!

Helaas werkte het weer iets minder fijn mee. Het weer werd zelfs zo slecht dat er even gestopt moest worden met het vliegen.
Ook werd de landingsbaan die speciaal was vrij gemaakt voor de Hoogvliegers (04-22, de oostbaan) kortstondig gebruikt voor het commerciele vliegverkeer, waardoor er ook even niet gevlogen kon worden.
Niet getreurd, ondertussen reed de bus naar de brandweer oefenplaats voor een korte demonstratie van hoe de brandweer een vliegtuig blust.

Vanaf de oefenplek was er ook een mooi uitzicht over Schiphol, zo kon je goed naar de vliegbewegingen kijken.

Nadat de brandweer klaar was met de demo, terug naar Schiphol Oost alwaar iedereen verzamelde om mee te doen met de runway-run!
Dit keer mocht ik met mijn eigen auto over Schiphol rijden! Heel bijzonder!

Wel heel goed opletten in alle drukte om je heen!

Of voor overstekende vliegtuigen

De politie heli maakte weer mooie luchtopnames van het konvooi!

En de brandweer gaf een mooi ere saluut!

Onderweg werd er ook flink gezwaait door piloten vanuit de diverse grotere toestellen die er op schiphol rond taxiden.

Na zo’n drie kwartier te hebben rondgereden werd Schiphol Oost weer bereikt.

Daar de auto weer buiten gezet en vervolgens was ik nog uitgenodigd door een piloot om nog even mee te vliegen naar Lelystad.
Gaaf! Het was echter geen heel erg lekker vliegweer. Het zicht viel tegen en het hobbelde nogal. Dat laatste vond ik dan wel weer leuk. 😉

Na de landing op Lelystad met de auto weer terug naar Schiphol en daarna weer terug naar huis.

Truckrun – Runwayrun – Schiphol-Lelystad

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: