-Schiphol- 14 november 2015.
Vandaag verwelkomde KLM de Dreamliner voor het eerst op Nederlandse bodem. KLM had mij uitgenodigd om dit van dichtbij mee te maken en zo voor hen foto’s te maken van de landing, het ere rondje over Schiphol, en het onthaal op Schiphol-Oost.

Lekker vroeg de wekker om 4:50… want om 8 uur zou de 787 landen!
Voordat je op Schiphol door de controle bent en naar de juiste plek op het platform bent gereden, ben je al gauw 90 minuten verder, tel daar de tijd van je ochtend ritueel en reistijd bij op, dan ben je er al gauw genoeg achter dat je voor een leuke ochtend tussen de vliegtuigen, vroeg je bed uit mag!

Zo vroeg op Schiphol zijn, heeft als voordeel dat je de zonsopkomst daar meemaakt.
Dat geeft altijd mooie beelden!

Nadat een bus mij naar een plek op het landingsterrein had gereden, kon ik nog even oefenen / de camera instellen op een paar andere KLM vliegtuigen.

Nadat het 8 uur was geweest, kwam de 787 in het zicht, na een ferry vlucht vanuit Seattle zette de 787, genaamd “Zonnebloem” omstreeks 08:15 de wielen aan de grond op de Buitenveldertbaan (27).
Wat een stil vliegtuig! Je hoorde nauwelijks dat deze de motoren in ‘reverse thrust’ had staan om af te remmen.

Direct na de landing begon de 787 aan een ere ronde over Schiphol.

Vanuit de bus een uitdaging om daar wat moois van te maken (getinte & reflecterende ramen), dat is redelijk gelukt. De chauffeur vond het ook erg leuk allemaal, op verzoek reed hij ietsje harder / zachter om zo de meest ideale compositie te hebben voor de foto.

Gelukkig had de chauffeur een raampje wat open kon. Wat twee prachtige shots heeft opgeleverd!

Nadat het toestel op Schiphol Oost was aangekomen en de motoren waren uitgeschakeld mocht ik de bus uit en ‘los’ op de dreamliner!

Wat me opviel is dat in tegenstelling tot bij een aantal andere operators het kenmerkende “Dreamliner Logo” ontbreekt op de 787’s van de KLM, zoals bijvoorbeeld bij die van TUI (hier op de achtergrond).

Natuurlijk moest ik zelf ook even op de foto met de Dreamliner!

Nadat alle crew uit het toestel was gestapt werd het toestel de hangar in gesleept, waar er nog wat checks plaats zullen vinden, al vorens er (vanaf volgende week) met het toestel gevlogen gaat worden.

Daarna terug naar Schiphol Centrum en weer naar huis.
KLM, bedankt voor de uitnodiging om hierbij aanwezig te zijn!

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Ik heb genoten van je mooie fotos en teksten, geweldig doe je mij een groot plezier mee, dank je wel!!

    1. Graag gedaan! Leuk om te lezen dat mijn foto’s en teksten je zo’n plezier doen! 🙂

Geef een reactie

Menu Sluiten
error: