China – November 2009

Fox

Report of my 16 day journey to China.
2 November 2009 to 17 November 2009.

Day 1 – Monday 2 November 2009
The Netherlands Amsterdam – China Beijing

Not yet in English.
Click here to see the Dutch version.

7 Responses were posted:

 1. Agnes Joosten

  Hi Arnoud,

  Bedankt voor het mooie reisverslag van de reis “Wuivend Bamboe”.
  De kleine vergeten details, altijd leuk nog eens te horen.
  praat ik echt zoveel? nooit gehoord …haha..
  Je fotogalerij is prachtig geworden, knap wat je ervan gemaakt hebt.

  Agnes.

  Reply
 2. Cindy

  Hoi Arnoud,

  Ik heb dezelfde reis twee weken eerder afgelegd. Zo te lezen heb je nogal wat regen meegemaakt, wij hadden geen druppel regen. Terwijl we ons goed hadden voorbereid.

  Bij aankomst in het hotel te Beijing deed ik hetzelfde als bij alle overige hotels, ik laat me gewoon op het bed vallen, alleen ze hadden me niet verteld hoe de matrassen zouden aanvoelen in China. Het leek gewoon een houten plank, terwijl overige mensen uit de groep zeiden dat ze thuis ook zo’n hard matras hadden. Ik dacht dus dat het aan mezelf lag.

  We hebben dezelfde reisgids gehad Tony, die hield gewoon niet op met praten en net als bij jullie was hij wel erg blij dat hij het Nederlandse woord pioenroos kon uitspreken, echter hoe dit in het Chinees wordt uitgesproken zou ik niet weten, dat zei hij nou niet en de aandacht van de meeste mensen dwaalde ook nogal af.

  Ook heel typerend in het hotel met het draaiplateau waar mensen hun tas neerzetten, dit was ook reeds bij mijn tante gebeurd, ze was hem gewoon kwijt. Bleek deze een eindje verderop te staan.

  Jammer dat je niet bij Longshen naar de platforms hebt kunnen toegaan. Wij bleken haast de enige groep te zijn die in zijn geheel had besloten verder te gaan. Het uitzicht was fenomenaal en je liep echt tussen de natuur. Alleen aan het eind kwamen we ook weer verkopers tegen dus het was even lekker zonder verkopers rond te lopen en echt tussen de trapsgewijze rijstvelden te lopen. Dit zijn echt van die momenten die onbetaalbaar zijn.

  Het is ook jammer dat je in Guilin niet de kleine Verboden Stad hebt kunnen bezoeken. Onze reisleider kende het niet, maar het is echt een bezoek waard. Je hebt alles dan in 1, heuvel met uitzicht (mooier dan de Fubohill), koninklijke vertrekken, theater, Chinese opvoering, Keizerlijk examen, studenten want die wonen hier ook, basketbalveld (dit is in China momenteel heel erg hot), een grot, een meer, een paviljon, echt te veel om op te noemen. En buitenom twee andere mensen uit onze groep die hier ook heel toevallig waren hebben we geen buitenlander kunnen zien, dus echt een Chinese attractie die nog ontdekt moet worden door de buitenlanders.

  Een mooi verslag, het leek net weer of we er weer waren. Toevallig dat je vorig jaar ook op reis bent gegaan naar Mexico.

  Reply

Leave a Reply