USA & Canada – September 2018

Dag 20 – donderdag 20 september 2018
Canada 100 Mile House – Vancouver

Na heerlijk rustig te hebben geslapen, deed ik de gordijnen open en staarde zowaar een hert mij aan.
Gauw de camera gepakt en een mooie foto van kunnen maken voor ze er vandoor ging.

Daarna een echt Duits ontbijt gehad van de B&B dame, veel te veel natuurlijk. Maar wel lekker.
De thee was naar mijn smaak wel net iets te Duits, bijna koffie zo sterk.
Nog wat foto’s van mijn reis laten zien op de laptop alvorens ik om half 10, in de regen, de auto instapte om op weg te gaan naar Pemberton, alwaar ik een volgende overnachting had geregeld.

Gelukkig stopte het even buiten 100 Mile House met regenen en kon ik nog wat mooie foto’s onderweg schieten van het landschap.

Bij Seton Lake een pauze genomen en genoten van het mooie uitzicht aldaar.

Echter, hoe dichterbij ik bij de bergen kwam, hoe bewolkter en donkerder het werd. Uiteindelijk begon het dan ook weer flink te plenzen.
Eenmaal in Pemberton (rond 14u) naar de overnachting gereden, even overleg wat het weer zou doen en vervolgens de conclusie getrokken dat met regen voor de rest van de dag en morgen het écht zonde zou zijn om hier te blijven. Niks te zien van de natuur, de dieren houden zich schuil en verder is er ook niet echt veel te doen in Pemberton of Whistler (wat vlakbij ligt).
Op naar Vancouver dan maar en hopen dat daar beter weer is, het ligt tenslotte nog zo’n 150km verderop.

In Whistler nog even een sanitaire stop gedaan, wat te eten gehaald in een supermarkt en onder een overdekte promenade even de benen gestrekt, om na een klein uurtje (half 4) weer verder te rijden naar Vancouver.

Jammer genoeg was dat een ijdele hoop. Onderweg weinig van de omgeving gezien.
Alles in de wolken en uitzicht wat schuil ging achter flinke buien.
De Sea-to-Skyline Highway is ongetwijfeld heel erg mooi, maar deze ging aan mij voorbij. Goed opletten in de regen op zo’n slingerende weg.

Eenmaal aan de rand van Vancouver (even na half 5) merkte ik dat ook hier in Canada regen en verkeer geen goede combinatie is aan het eind van de dag.
Het laatste stukje van 40km naar mijn hotel in Surrey heb ik dan ook bijna 2 uur over gedaan. Bijna 500km gereden vandaag en zo’n 8 uur mee bezig geweest.
Om half 7 dus beetje verreist in mijn hotel aangekomen. Series kijken en niks doen. Morgen besluiten of ik Vancouver ga bekijken en daarna naar Everett rijdt, of gelijk die kant op ga.

100 Mile House – Vancouver

475km

One Response:

Leave a Reply