USA & Canada – September 2018

Dag 3 – maandag 3 september 2018
United States of America Apline – West Yellowstone

Even na 5 uur er maar uit gegaan, was helemaal wakker.
Spullen in de auto en op naar Grand Teton National Park en daarna het eerste stuk van Yellowstone zo’n 270 km.
De auto dacht er helaas anders over. Deze heeft een kentekenplaat uit Texas en duidelijk de koude ochtendlucht in de bergen niet gewend. Deze vond dat de bandenspanning te laag was. Best nog wel even een gedoe om uit te zoeken hoe dat in de VS werkt. Er liggen alleen maar slangen bij een pomp. Nadat er iemand binnen was bij de kassa, kreeg ik een bandenspanningsmeter mee. Bijzonder ding, zag er ook super betrouwbaar uit… not.

Uiteindelijk gelukt om de juiste spanning in de banden te krijgen, althans de auto vond dat het zo goed was. Daarna met een goede 45 minuten vertraging toch op pad. Wel jammer, want ik had eigenlijk onderweg nog wel vanaf een mooi uitzichtpunt de zonsopkomst willen fotograferen. Die gebeurde nu vanzelf terwijl ik op een andere manier met lucht aan het spelen was.

Als eerste had ik gepland om naar Jenny Lake te gaan, niet wetende dat de route er naar toe uitzicht bood op de prachtige bergen van Grand Teton National Park. Onwijs mooi!

Ook niet gepland waren de Elks die de weg over renden nadat ik nog geen 10 minuten in het park was!

Uiteindelijk toch bij Jenny Lake aangekomen. Wat ook erg mooi lag.

De volgende stop bood zich niet ver van Jenny Lake aan, waar wederom een prachtig uitzicht op “The Tetons” te zien was. Had van mij iets meer sneeuw op mogen liggen, maar toch het zijn bergen!

Wat ik altijd wel mooi vind zijn foto’s van bovenaf.
Bij gebrek aan een vliegtuig, een heuvel opgereden (Signal Mountain).
Zeker de moeite waard, want aan de ene kant was er een prachtig uitzicht over de Snake River Valley.
En aan de andere kant weer die mooie bergen!

De route ging vervolgens langs Jackson Lake.
Dat was een recept voor wederom een fantastisch uitzicht.
Bergen die reflecteerden in het meer!

Via de Oxbow Bent & Jackson Lake overlook doorgereden naar de zuidelijke ingang van Yellowstone, alwaar ik even na het middaguur aankwam.

Even verderop kon ik aanschouwen hoe de natuur zich aan het herstellen is van een bosbrand enkele jaren geleden.
De Lewis river en een mooie waterval helpen daar natuurlijk goed bij!

1e echte stop in Yellowstone was West Geyser Thumb Basin. Een thermisch park aan de randen van het Yellowstone meer. Daar een rondje gelopen langs wat er te zien was. Sommige kleuren waren erg mooi om te zien! Blijft bijzonder dat de natuur zoveel moois kan maken.
Jammer dat sommige mensen er dingen in gooien waardoor ze minder mooi worden of zelfs dicht slibben.

Mijn weg vervolgt richting West-Yellowstone, en de volgende stop: Old Faithful. De bekendste geiser van het park.
Beetje op goed geluk, want die doet 1x per 90 minuten zijn kunstje. Ik had mazzel want hoefde maar 20 minuten te wachten. Leuk plekje opgezocht en foto’s gemaakt van de eruptie, die zo’n 2,5 minuut duurde.

Daarna ontstond er een file van iedereen die tegelijkertijd weg ging. En dat waren niet weinig mensen. Al met al 10 minuten in de rij om weer bij de doorgaande weg te komen.

Daarna doorgereden naar Grand Prismatic, alleen niet naar de locatie zelf, maar naar een uitzichtpunt waar je er prachtig zicht op had. Voor mij was dit wel het mooiste van Yellowstone wat ik gezien heb. De kleuren, het uitzicht, de omvang. Drie dubbele wow.

Ook vond ik een boom die helemaal alleen stond, te midden van een prachtig kleurenpalet nog wel wat hebben.
Beetje het idee van het penceel dat de kleuren heeft gemaakt.

Vervolgens via de Fireloop road, waar ik nog een eruptie meepakte van een geiser, doorgereden naar West Yellowstone.

Was het toen ook wel ‘zat’ eerlijk gezegd. Vroeg op, enorm veel gezien ook nog wel wat gelopen, veel gereden en je zit ook wat hoger wat je toch onbewust wel een beetje merkt.
Eenmaal in West-Yellowstone in gechecked bij The Historic Madison Hotel.
Kreeg daar nog de tip van waar met enige zekerheid een beer in het park te zien zou zijn, die was namelijk een karkas aan het oppeuzelen. Afijn, plan voor morgen dus al klaar. Naar de beer en daarna kijken wat er verder in die buurt te zien en te doen is.

Alpine – West Yellowstone


310km

One Response:

Leave a Reply