USA & Canada – September 2018

Dag 6 – donderdag 6 september 2018
United States of America Yellowstone National Park – Helena

Helaas vandaag alweer de laatste dag in Yellowstone en ook een wat langere rit naar Helena (onderweg naar Glacier National Park) voor de boeg. Neemt niet weg dat ook vandaag ik vanzelf weer wat vroeger wakker was. Dus op naar de zonsopkomst. Dit keer wel nog in de buurt van West Yellowstone. Het was de moeite wel waard!

Daarna via de Fire Hole Canyon doorgereden naar Fountain Paint Pot.

Daar heb je zo’n beetje alle type geisers en poelen die in Yellowstone te vinden zijn bij elkaar. Het nadeel van vroeg in de ochtend deze gaan bekijken is dat ze flink meer stoom afgeven omdat de buitentemperatuur nog zo laag is. Daardoor was bijv. het diepe blauw van een poel niet goed te zien. Maar goed, heel eerlijk ik heb ook nog wel mooiere dingen gezien in Yellowstone.
Kortom, niet te lang blijven hangen en de auto weer in.

Volgende stop was de Artitst Paint Pots. Helaas ook hier weer veel stoom waardoor het mooie van de poelen zelf ontbrak. Des te meer zorgde de stoom voor een mystieke aanblik van de omgeving. Dat was dan wel weer tof! Nadat ik mijn rondje had gelopen had de zon overigens al genoeg kracht om de mystiek iets wat op te heffen.
Tijdens het rondje klim je (via wat trappen) naar nog een prachtig uitzicht over de omgeving.

Daarna op naar de Mammoth Hot Springs met een tussenstop bij de Roaring Mountain, Swan Lake en wat wegwerkzaamheden. De route was ook wederom erg mooi.

Eenmaal bij Mammoth Springs aangekomen, kon je met de auto een rondje langs een paar prachtige formaties rijden. Dat je dan om de 3 minuten uitstapt om foto’s te maken, ontgaat mij dan het nut van de lap asfalt door het park. 1 parkeerplaats en een wandelpad had net zo goed gekund en wat vriendelijker voor het park geweest denk ik zo.
Nadat ik de nodige foto’s had gemaakt, op naar Helena.

Eenmaal het park uit was het wel even wennen, langs nog wat mooie heuvels gereden.
Ook liet ik Wyoming nu defintief achter me en vervolgde ik mijn weg door Montana.

Maar al gauw veranderende dat in een wat een saaie lange rechte wegen. Goed je kunt er dan wel flink door kachelen, moet ook wel om de 350km te overbruggen. Maar na een paar dagen verwend te zijn met al die mooie uitzichten in Yellowstone was dit wel even afzien.
Twee leuke dingen onderweg waren wel een afslag naar Amsterdam en de Missouri rivier die ik 2x overstak. Komt toch dat stukje luchtvaart weer even terug… mijn 2e vlucht ooit (en allereerste 747 vlucht) was met een KLM Boeing 747-200 (PH-BUO), genaamd Missouri. En een bui gezien die ontstond n.a.v. een bosbrand verderop.

Eenmaal in Helena nog wat inkopen gedaan bij de Walmart, de auto weer van verse peut voorzien. $35 voor een volle tank, ook niet veel…
Trouwens Walmart kan nog wel wat leren van het plastic beleid in de Nederlandse winkels. ’t Is dat ik het zei anders verdween geloof ik bijna elk product in een eigen plastic tasje… Nu ligt dan wel de halve auto vol met eten wat niet in de koelbox hoeft/past, toch maar een kartonnen doos zien te scoren ergens. Even wat handiger en nog fijner voor het milieu. Overigens ging het bij de Walmart in Salt Lake City net zo. En als je dan even bedenkt hoe groot de USA wel niet is, hoeveel Walmarts daar zijn en hoe weinig betekenis dat plastic tasjes beleid in Nederland dan wel niet is… Neemt niet weg dat in Nederland dat gewoon gehandhaafd moet blijven, maar zou fijn zijn als onze bijdrage nou niet die druppel op de gloeiende plaat zou zijn. Hoop dat ze er in de USA een voorbeeld aan gaan nemen.

De rest van de middag maar eens naar mijn foto’s gekeken en alvast een selectie gemaakt. Helena zelf is nou ook niet bepaald een bruisende stad waar je per se een aantal dingen gezien / gedaan moet hebben.

Yellowstone National Park – Helena


406km

One Response:

Leave a Reply