USA & Canada – September 2018

Dag 7 – vrijdag 7 september 2018
United States of America Helena – East Glacier

Na wat uitgeslapen te hebben (toch geen mooie zonsopkomsten in een stad te fotograferen), de auto weer in geladen en op richting Kalispell waar ik 2 dagen slaap om het Glacier National Park te verkennen.

Wel weer veel rijden, maar gekozen om een kleine omweg via wat binnenwegen te nemen zodat ik niet alleen maar snelweg zou zien. Die zijn echt zo saai…
Zo kwam ik onder andere over de Flesher Pass, waar een mooi uitzicht over een vallei te zien was, waar ik ook doorheen zou rijden.

Na het verlaten van de vallei werd het landschap weer wat divers. Platteland afgewisseld met heuvels en mooie meertjes.

Bij Seeley Lake heb ik nog een kleine de-tour gedaan door het bos. Om zo aan de goede kant van het meer terecht te komen (met de zon in de rug). Ware het niet dat je niet echt bij het meer kon komen aan die kant.
Bleek dat daar een vakantiepark was. Jammer.
De mooie troostprijs was dan wel een inham van het meer met mooie spiegelingen.

Met nog onderweg een mooi uitzicht op wat bergen met een beetje sneeuw er op en via een weg door het bos vervolgde ik mijn weg naar Kalispell.

Naar mate ik dichterbij Kalispell kwam, werd het uitzicht steeds minder en minder, niet door slecht weer maar door de rook van diverse bosbranden. Eenmaal in Kalispell zag je heel de bergen niet eens meer.
Beetje suf om hier dan 2 nachten te gaan slapen. Gelukkig kon ik nog annuleren en iets nieuws boeken aan de andere kant (Oostelijk gedeelte) van Glacier National Park. Want zo bleek, de hele westelijke kant inclusief een bergpas die ik had willen nemen was afgesloten wegens de branden.

Kortom, nog even 2 uur verder sturen. Wel nog gekeken bij Lake Mac Donald, maar daar viel echt bar weinig te zien. Je rook de branden daar wel goed. Jammer genoeg dus gauw weer weg.

Via een alternatieve route, trok de rook al gauw op aan de oostelijke kant en waren er nog wat mooie bergen te zien. Goede keuze dus om door te rijden.

Even na 15u dan aangekomen in mijn andere hotel, voor 1 nacht want heel handig was het hotel daar niet om als uitvalsbasis te gebruiken voor de oostelijke kant van het park. Alternatieven waren er wel, maar niet echt betaalbaar.

Helena – East Glacier


490km

One Response:

Leave a Reply