Portfolio » Luchtvaart » Schiphol van boven Covid-19

Tijdens de Corona/COVID-19 crisis heb ik de gelegenheid gehad om een rondvlucht boven Amsterdam Airport Schiphol te maken.
Beelden hiervan heb ik samengesteld in een korte video met passende muziek en in een album gepubliceerd op deze website.
Een aantal foto’s zijn exclusief gebruikt in het Luchtvaartnieuws.nl Magazine #82 / Juni 2020 en in een TV-uitzending van de NTR in Juni 2021 over de luchtvaart.

De gemengde gevoelens overheersen tijdens deze vlucht.
Mijn blauwe hart klopt sneller bij het zien van de toestellen vanuit de lucht, maar tegelijkertijd breekt het ook omdat ze er roerloos bij staan.

Wat een indruk maakt het om bijna de gehele KLM vloot er zo bij te zien staan.
En niet alleen dat… ook de parkeerplaatsen die gevuld horen te zijn met de auto’s van medewerkers en passagiers.
De aviobruggen bij de C-pier die niet aan de toestellen zijn gekoppeld, de lege en stilstaande bagagekarren.
De totale rust die er heerst… er zijn geen activiteiten op het platform te zien. Het ontbreken van andere airlines valt enorm op. Het is blauw, of leeg…
En dan ook nog eens het feit dat je ruim 30 minuten kunt rondvliegen zonder dat er ander verkeer in de buurt is voor vertrek/landing, zelfs op de frequentie is het stil.

Een unieke maar hele vreemde gewaarwording, het klopt niet en toch is het bijzonder om boven schiphol in de lucht te mogen en kunnen hangen.
Dat er maar gauw een einde mag komen aan deze crisis.

Menu Sluiten
error: